Tuesday, August 25, 2009

The Proposal

Uiks! Iols tahu bila iols buat entry nie mesti ramai yang cakap entry nie dah basi. tapi seriously The Proposal merupakan salah sebuah filem yang iols suka sangats! Apatah lagi pelakon utamanya ialah Sandra Bullock, which happened to be one of my favourite actress. Iols sempat tengok cerita nie 2 kali bersama D.Valicious dan jugak Yagami Raito.






Salah satu sebab utama kenapa iols tersangatslah beria-ia nak menonton filem The Proposal (selain Ryan Reynolds of course...Heheks! :P ) was because of all the bags that were used in the movie. Perasan tak untuk semua scenes relating to the work, plus the now-famous kneeling in the street scene, there's a lovely leather tote from Prada. And who could miss that pair of lovely red soled heels from Christian Louboutin? Iols suka... Iols suka...





Nampak tak Birkin ittew? Sangats makan hati occay!




Selain dari babak kneeling ittew, antara babak yang paling iols suka sekali ialah masa Margeret nak melawat family Andrew kat Sitka, Alaska, she brought her lovely Herm├Ęs Birkin along. Gorgeous I thought. ( Selain makan hati yang teramats sangats lah kann? ) Till we got to the scene where she's struggling on the dock with her Keepall and luggage (kalau addinch silap Pegase 50 kott? ) from Louis Vuitton. Then it fell into the water.



Then iols terperasan yang Keepall ittew ado studs (feet) kat bawahnya. 6 to be exact. Then it hit me. The Keepall was fake, which begs the question. Authorities can get tough on those who sell counterfeits and arrest those who sell or use fake designer goods, but it is ok for film studios to use them in movies? Haaa! Jawab! Jawab! Seriously iols memang addinch faham. And please don't tell me it was because they were on a tight budget.



Tapi apa yang agak mengujakan iols ialah, seperti yang uols boleh nampak, eventhough the Keepall dah jatuh kat dalam air, tapi ianya addinch tenggelam occay! Iols cakap ianya mengujakan sebab ittew adolah antara sebab mengapa beg Louis Vuitton sangats terkenal dan semakin mahal sehingga hari nie. Sebabnya semasa Titanic tenggelam terlanggar ais, terdapat beberapa orang yang terselamat hanya kerana diorang berpaut pada sebuah trunk Louis Vuitton. Sebabnya ialah Louis Vuitton adolah satu-satunya beg yang addinch akan tenggelam di dalam air.



Tapi most of the fake Louis Vuitton nowadays are made from 100% leather ( while the authentic monogrammed versions are using canvas instead of leather ) which supposedly make them heavier than the authentic Louis Vuitton. Tapi macam mana pulak Keepall ittew boleh terapung ek? Musykil...Musykil...



Occaylah. Iols beranghkat setia dulu. Chow Arrivederci~

Monday, August 24, 2009

Style Icon

Uiks! Kadang- kadang iols berasa pelik dengan segala misconception about myself. Ramai yang speku iols nie high maintainance, gila barangan branded dan jugak jaga standard. Especially lepas diorang baca blog iols ramai speku yang iols nie cuma beli barangan designer items sajork.



Yang lagi kelakarnya ado orang suruh iols listkan apa brand outfits yang iols pakai. Bila iols bagitahu yang iols nie bukan designer freak masing-masing addinch percaya. Oh tolonglah... Iols nie bukannya artis sampaikan semua orang nak tahu apa yang iols pakai kann? Heheks! Sangats kelakar occay!



Occay sebenarnya iols addinch percaya dengan falsafah orang yang mengatakan kalau uols pakai branded designer stuff maka dengan secara automatiknya uols akan nampak lebih fashionable. Hell no! Uols addinch percaya? Cuba uols tengok Ugly Betty. Ado dia nampak menarik? The fact that outfits dia adolah lebih mahal dari Wilhelminia ataupon Amanda mahupon the rest of the casts. Tapi hasilnya? Ado nampak stylish? Nan ado!




Chantek tak? ( Dengan nada Datin Wanabe. Heheks! )





Iols percaya dengan good sense of styling. For me it's not about the brands but the way you wear and styling the whole look. Kalau uols mampu beli semua designer items from head to toe tapi addinch tahu cara nak styling addinch guna jugak.


Tapi untuk addinch mengecewakan permintaan insan tersebut iols akan pertimbangkan samada untuk listkan pakaian iols ataupon tidak. Tapi permintaannya agak unik jugak kann? Tapi nak kerr addinch nak ek? Hurm...





Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Saturday, August 15, 2009

YADK

Uiks! Masa iols tengah channel surf kat Astro, iols terperasan akan kewujudan beberapa channel baru. Semenjak Astro semakin tamak nak menambahkan keuntungan nie, maka bermacam-macamlah channel baru yang diperkenalkan. Kalau nak senaraikan satu per satu memanglah addinch larat. Tapi biasanya Astro setakat bagi preview sajork untuk channel barunya ittew.


Tapi semua channel baru ittew adolah berbayar occay! Maka jangan haraplah uols nak dapat tengok channel baru ittew kalau uols addinch langgan yerr... Uols kena langgan dulu baru dapat tengok.


Tapi yang iols pelikkan, macam mana iols boleh dapat channel baru sedangkan iols addinch melanggan apa-apa channel baru. Channel yang iols maksudkan ialah channel YADK. Mula-mula iols memang addinch ambil port sangats dengan channel baru nie. Tapi entah macam mana tiba-tiba tergerak pulak hati iols untuk menonton channel YADK nie.


Rupa-rupanya channel YADK adolah singkatan bagi Yasmin Ahmad Dalam Kenangan. Channel ittew diwujudkan bagi memperingati kejayaan, Yasmin Ahmad selama penglibatan beliau dalam industri perfileman. Astro akan menyiarkan segala karya filem Yasmin Ahmad di dalam channel nie sehingga penghujung Ogos. Ittew apa yang iols dengarlah. So tiap-tiap harilah iols melekat kat channel YADK nie menonton Sepet. Addinch pernah bosan occay tengok cerita nie.


Baru sekarang iols perasan betapa besarnya peranan dan sumbangan the late Yasmin Ahmad kepada industri perfileman negara.

Monday, August 10, 2009

Jet Lag

Uiks! Iols dah selamat tiba di JB! Actually iols dah tiba di JB hari Jumaat lepas tapi iols tiba dari KL tengah malam. Then the next day kena pergi Batu Pahat pulak sebab ada sedikit kenduri dan meeting keluarga. Habis sajork kenduri iols terus balik ke JB sebab the next day ado National Band Comp kat Pasir Gudang pada jam 9am.



So hasilnya iols mabuk-mabuk for the next two days sebab memanjang dalam kereta sajork. Feeling-feeling jet lag kaedahnya. Heheks! Kalau dulu iols susah nak mabuk bila berjalan jauh sebab masuk sajork kereta iols dah pengsan dulu. Tapi sekarang nie susah bebenar iols nak tidur bila kat dalam kereta. Addinch kiralah perjalanan mengambil masa 10 minit mahupon 10 jam. Mata iols akan terkebil-kebil memandang ke luar. Mahunya addinch mabuk kann?




Jadi jetsetter pon susah.






Band Comp nie pon sangats kesial occay! Tulis kat website start jam 2 petang tiba-tiba last minutes iols dapat tahu start 9am. Sangats accurate kann info dia? Orang yang bagitahu iols pulak malam baru nak bagitahu kann? Sangat nak boikot supaya iols addinch boleh datang kann? Keji. Iols nie pon baru balik dari band comp. Masih penat dan nan ado tenaga nak memerah otak untuk menulis. Tunggulah lagi 2-3 hari untuk update yerr. Cheers~





Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Tuesday, August 4, 2009

Berehat

Uiks! Iols ingin berehat sebentar daripada dunia blogging. Maybe akan kembali dalam masa seminggu atau dua minggu.






Hilang segala penat bila dapat berehat



By the time uols baca entry nie iols telah pon berada di Kuala Lumpur untuk merehatkan minda, berpesta dan bersukaria. Heheks! Iols sangats suka masa free di kala addinch bekerja nie. Oh... Alangkah indahnya kalau iols addinch perlu bekerja tapi still ado duit masuk macam Xiaxue dan Redmummy kann? Kann? Kann?





Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!