Wednesday, December 28, 2011

Tagged By Boyz. Fakta Menarik Tentang Kandryxx

Uiks! Boyz tagged iols!!! Actually tag nie dah basi rasanya. Tapi demi dinch menghampakan Boyz maka iols buat jugak tag nie. Nah! Uols hamik nih!!




The rules:



* Link to your tagger and post these rules on your blog. (Uiks! Cheh! Boyz nie sajork nakglamorkan lagi blog dia kann? Pandai uols buat taktik kann? Hiks!)


* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.


* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.


* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog




*Yang pertama


Iols nie kecik sajork orangnya. Maksud iols dari segi ketinggianlah. Tapi kalau kat dalam gambar

mesti semua orang assumed yang iols nie got normal average heights for a normal Asian guy.

Well, iols not a normal average guy afterall. Hiks! Bila tengok secara live...


"Laa... Kecik sajork Kandryxx nie. Ingatkan tinggi sangats."


Dah banyak kali iols terima jawapan wajib ittew. Menci taw! Tapi iols tetap redha... At least iols senang cari saiz baju. Kat department kanak-kanak pon boleh taw. Uols boleh carik baju kat Guess Kids? Seed Kids? Iols boleh... ( Dengan nada bangga ).Hiks!




Yang kedua


Iols nie die-hard fan untuk kaler pink. Iols pon dinch berapa ingat sejak bila iols minat kaler pink nie. Sebab masa kecik-kecik dulu seingat iols, fevret kaler iols sebenarnya ialah dark blue &

navy blue. Rasanya masa form 2 kott iols dah start terjatuh chenta dengan kaler pink. Ittew pon

bila iols dah start menyampah sebab ramai sangats yang suka kaler biru. Muahaha! Boleh

gittew? Alasan sangats kann?So iols decided untuk menyukai pink. In fact ada satu phase di

mana kesemua barang sekolah iols berwarna pink. Uols dinch pengsan? Bayangkan buku

panduan pelajar pon ada sampul Hello Kitty? Confirm Xiaxue pon makan hati occay! Uols

bagilah apa pon benda yang kaler pink confirm iols suka. Tapi jangan pulak uols bagi piglet kann? Sampai mati pon iols addinch akan terima.



Cuma fevret shade of pink yang iols suka berubah mengikut musim. Boleh gittew ikut musim? Heheks! Dulu iols suka sangats dengan flourescent pink. Ala... Yang mampu membutakan mata orang ittew. Lepas ittew iols minat pink sirap bandung pulak. Addinch cukop dengan pink sirap bandung iols berubah kepada peachy shades of pink. Sekarang iols suka kaler light pink pulak. Pendek kata semua kaler pink iols sukalah!




Yang ketiga


Haa! Yang nie iols berkongsi fakta dengan Boyz! Iols can sleep practically anytime and

anywhere. Tiap kali naik kereta, bas, MRT, LRT dan sebagainya confirm iols mesti nak

tidur....atau tertidur. Iols memang dah adapt habit nie semenjak kecik lagi. Maybe sebab dari
zaman kindy lagi iols dah terbiasa travel jauh ( due to the facts that iols dinch mahu pindah sekolah walaupon dah pindah rumah). Iols confirm akan tertidur secara automatiknya walaupon

perjalanan ittew mengambil masa kurang dari sepuluh minit.


By the way, iols memang terkenal dengan gelaran Raja Tidur dikalangan member-member iols. In fact iols pernah tidur berdiri masa buat persembahan band (Remember SETA incident guys?) Heheks! Masa ittew weols buat persembahan band sempena hari sukan dey'ols. Entah kenapa iols addinch tahan dengan cuaca yang teramatlah panasnya masa ittew. Pengetua dia pulak berucap macam dah nan ado esok pulak. Lamanya hazab occay menunggu! So iols pon terus pejam mata dan tidur sambil berdiri. Hiks! Belom pernah lagi iols jumpa orang yang boleh lawan iols dalam bab tidur nie. Entahlah ek? Mungkin iols nie ada penyakit "tidurbasiphilia" kott?



Yang keempat


Seperti yang most of uols dah tahu, Iols nie memang gila shopping. Uols campaklah iols ke ceruk

mana sekalipon, janji ada shopping mall confirm iols boleh hidup! Apatah lagi kalau ada kedai

baju dan beg confirm iols macam kids in a candy shop. Iols shopping dinch kira jenama. Dari

yang murah sampailah ke yang konon-konon mahal semua iols sebat. Tapi biasanya yang

murahlah sebab boleh dapat banyak kann? Lagi best kalau time sale. Lagi banyak penjimatan

hebat. Tapi kalau nan ado sale pon dinch kisah asalkan promoter ittew bermurah hati nak bagi

staff discount. Anyone wanna trade staff discounts with me? Iols boleh bagi Guess, Zara,

Giordano, Esprit & The Body Shop. Hiks! *Wink wink*



Yang kelima


Iols nie sucker for branded items. Rasanya habit nie iols terjangkit dari Sir Mugen. Semuanya

bermula bila Sir Mugen hadiahkan iols t-shirt Ralph Lauren (Ralph Lauren occay! Bukan Polo

Ralph Lauren atau Polo Sport yerr...) masa iols form 2. Bayangkan masa semua orang sebaya

iols baru nak berjinak-jinak dengan Adidas dan Nike iols dah pakai Ralph Lauren. Then masa

form 3 Daddykins belikan iols kasut kulit Salvatore Ferragamo. Ittew pon sebab Sir Mugen yang

suggest kat Daddykins. Masa form 5 pulak Sir Mugen hadiahkan iols belt Gianni Versace. Masa

ittew Gianni Versace dah arwah so kebanyakan barangan Versace dah ditukar kepada Donatella

Versace. So kiranya masa ittew sesiapa yang dapat beli Gianni Versace memanglah hebat

apatah lagi kalau dari butik dia. Belt ittew iols pakai pertama kalinya masa Majlis Perpisahan

Marching Band EC 2002. So sampailah hari nie iols memang gilakan barangan branded.

Dari GAP sampailah ke Louis Vuitton iols dah merasa. Tapi since iols nie kan dinch

berkemampuan so dapat merasa pakai sehelai dua pon jadilah. Janji dapat merasa kann?




Yang keenam


Iols nie suka sangat kumpul beg. Minat iols untuk kumpul beg bercambah semenjak tahun lepas. Almaklumlah semenjak dah ada pendapatan sendiri nie merasalah pakai beg yang branded sikit. Nie pon iols terpengaruh dengan Sir Mugen bila dia hadiahkan iols beg Kipling dua tahun lepas.Tapi masa ittew Kipling dinch sepopular sekarang uols! Then iols mula kumpul duit untuk beli designer bag. Hasil usaha keras dan titik peluh sendiri maka iols berjaya memiliki Louis Vuitton Manhattan GM.



Tapi iols dinch kisah sangats pasal brand as long as design dia cantik,

menarik dan da bomb memang confirm iols beli. To date iols dah ada lebih kurang 25 beg dari

pelbagai jenama. Dari yang murah macam Converse, Vincci ke sedehana harga Guess dan Kipling sampailah ke designer brand macam Aigner, Gucci & Louis Vuitton semua iols dah merasa pakai. Sekarang nie tengah kumpul duit untuk Chanel 2.55 Jumbo dengan Hermes Birkin 40 and 50. (Keep on dreaming for that Birkin)




Yang ketujuh (satu dunia dah tahu!!!)


Iols nie sebenarnya fashion victim. Kalau dinch percaya tanyalah semua kawan-kawan

yang rapat dengan iols confirm cakap iols nie fashion victim. Ada yang cakap iols nie fashion iols

nie accentric, up-to-date, fashionable tapi pada iols semua ittew membawa kepada maksud

yang sama iaitu fashion victim. Sajork dey'ols pilih perkataan yang agak velvet sebab nak jaga

hati iols kann? Hiks! Iols pantang nampak barang yang cantik confirm mesti beli. Apatah lagi

kalau design dia pelik-pelik. Lagi pelik lagilah iols suka. Walaupon dinch pakai tapi dapat tengok

tersangkut kat wardrobe iols pon kira occaylah kann? Almaklumlah cita-cita asal nak jadik

fashion designer addinch kesampaian, dapat jadik fashion victim pon kira occaylah. Hiks!





7 people to tag:


Hurm... Siapa pulak yang iols nak tag kali nie ek? Let see... Hurm... So iols nak tag:


Swarovski Crystal


Heall


Fieqar


Pinkgirl


Nad Otak Belacan


Shoppaholic Mama


Bob




Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!


Saturday, December 24, 2011

hagen troy tan - christmas song

Uiks!





Iols adalah sangats obses dengan Hagen sekarang nie




video