Friday, December 7, 2012


GeNtiNg HiGhLaNd... HeRe i CoMe! WoHoO!!!~
Yesterday at 4:59am · ·









    • Shahrul Lokman sape lagi gie? nak ikut~ hehe
      Yesterday at 5:02am ·



    • Khafairy Skyputra UiKs!
      DiPeRSiLaKaN~

      Yesterday at 5:03am ·



    • Shahrul Lokman esok cm xde bnde je nak buat... borink!!!
      Yesterday at 5:03am ·



    • Roro Rizal Razalli x ajak pung!
      22 hours ago ·



    • Zuliana Haerany Savitri mu ni kan, banyak betol duit....baru balik holiday kat US now nak ke GENTING pulak...so lucky...
      20 hours ago ·



    • Princess MamaAyu wow best nye..nk ikut leh?hehehe.....
      19 hours ago ·



    • Eirul Toyol minggu dpn mesti g oparis plk....tp ckp jer...poyosssss
      10 hours ago ·



    • Eirul Toyol aku nak gi london,sape nak ikut?klu aku bhg pun krg bkn tau.....
      10 hours ago ·



    • Khafairy Skyputra
      UiKs!

      RoRo - i PeRgi WiTh My FaMiLyLaH. SeBaB TuE TaK aJaK SeSaPeR PoN.

      HeRa - HaHaHa!
      ...Bila LaGi NaK BuaT KaNn? SeMeNTaRa FrEe NiE LaH NaK BuaT SeMua.
      =P

      MaMa aYu : =)

      EiRuL : oH Do i KnOw U? bTw i X PeRLu Nak BuKTiKaN aPa2 PaDa oRg MaCaM u. i X uNtUng aPa2 PoN KaLaU Nak MeNiPu So GeT a LiFe! Oh bTw SiLa BaCa sTaTuS Di aTaS i PeRgi GeNtiNg HiGhLaNd. NaK GiE GeNTiNg PoN KeNa TiPu KeRr? GiLa MiSKiN Tak MaMPu BeRCuTi DaLaM NeGara. KeSiaN... T_T
      See More

      6 hours ago · · 2 peopleLoading...



    • Eirul Toyol ipegi ni....i ajak 1 kampung.baru vogue.....huhehuhehuhehuhehiuehe...
      4 hours ago ·



    • Khafairy Skyputra UiKs!
      aDa aKu KiSaH?
      oH LuPa... BuDaK KaMpUnG eK?
      PaTuT Rr PeRaNGai MaCam TuE...
      L.O.S.E.R~

      4 hours ago ·



    • Eirul Toyol ko ade kisah le tu?sbb tu ko sibuk aku bdk kampung.......jahanam....
      4 hours ago ·



    • Khafairy Skyputra
      UiKs!
      eH...
      BuDaK KaMPuNg SeNTaP?
      NaPeR SeNTaP?
      SebaB TaK DaPaT BeRCuTi KaT DaLaM NeGaRa eK?
      ...aPaTaH LaGi LuaR NeGara KaNn?
      PaSsPoRt aDa?...oR Ko TaK taU aPa Tue paSsPoRt?
      KeSiAn...
      See More

      4 hours ago ·



    • Eirul Toyol kiter town same......ble2 ble jmpe.....
      4 hours ago ·



    • Khafairy Skyputra UiKs!
      LiKe DuH...
      LaYaK KeRr Ko NaK JuMPa aKu?

      4 hours ago ·



    • Eirul Toyol jgn smpi dpt gua cari lu der...
      4 hours ago ·



    • Khafairy Skyputra
      UiKs!
      HuRm...
      MaAf SaYa TaK BeRMiNaT NaK TaU tHe eNd ReSuLt.
      DaH GiE MaiN GuLi DgN BuDaK KaMpuNg Ko...
      eH KeRr BaTu SeReMBaN?
      ...OoPs!See More

      4 hours ago ·



    • Eirul Toyol kite smbg ble aku tau mane lokasi lu der....
      4 hours ago ·






    • Khafairy Skyputra
      UiKs!
      Ko NaK GoOgLe maP KeRr NaK gPs?
      eH...KeR Ko TaU BaCa PeTa JeRr?
      TuE PoN KaLaU TaU Rr...
      LaiN KaLi oRg BeRBuDi KiTa BeRBahaSa...
      ...KeNaL TiDaK TeTiBa NaK SeRaNg aKu PeRHaL?See More

      4 hours ago ·






    • Eirul Toyol lambat laun aku pasti dpt tau lokasi ko.....aku bdk st joseph 97.....
      4 hours ago ·






    • Khafairy Skyputra UiKs!
      sT JoSePh?
      oH BuKaN SeKoLaH eLiTe PoN...
      No WoNdEr Rr PeRaNgai CaMtUe.

      4 hours ago ·

Wednesday, December 28, 2011

Tagged By Boyz. Fakta Menarik Tentang Kandryxx

Uiks! Boyz tagged iols!!! Actually tag nie dah basi rasanya. Tapi demi dinch menghampakan Boyz maka iols buat jugak tag nie. Nah! Uols hamik nih!!




The rules:



* Link to your tagger and post these rules on your blog. (Uiks! Cheh! Boyz nie sajork nakglamorkan lagi blog dia kann? Pandai uols buat taktik kann? Hiks!)


* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.


* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.


* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog




*Yang pertama


Iols nie kecik sajork orangnya. Maksud iols dari segi ketinggianlah. Tapi kalau kat dalam gambar

mesti semua orang assumed yang iols nie got normal average heights for a normal Asian guy.

Well, iols not a normal average guy afterall. Hiks! Bila tengok secara live...


"Laa... Kecik sajork Kandryxx nie. Ingatkan tinggi sangats."


Dah banyak kali iols terima jawapan wajib ittew. Menci taw! Tapi iols tetap redha... At least iols senang cari saiz baju. Kat department kanak-kanak pon boleh taw. Uols boleh carik baju kat Guess Kids? Seed Kids? Iols boleh... ( Dengan nada bangga ).Hiks!




Yang kedua


Iols nie die-hard fan untuk kaler pink. Iols pon dinch berapa ingat sejak bila iols minat kaler pink nie. Sebab masa kecik-kecik dulu seingat iols, fevret kaler iols sebenarnya ialah dark blue &

navy blue. Rasanya masa form 2 kott iols dah start terjatuh chenta dengan kaler pink. Ittew pon

bila iols dah start menyampah sebab ramai sangats yang suka kaler biru. Muahaha! Boleh

gittew? Alasan sangats kann?So iols decided untuk menyukai pink. In fact ada satu phase di

mana kesemua barang sekolah iols berwarna pink. Uols dinch pengsan? Bayangkan buku

panduan pelajar pon ada sampul Hello Kitty? Confirm Xiaxue pon makan hati occay! Uols

bagilah apa pon benda yang kaler pink confirm iols suka. Tapi jangan pulak uols bagi piglet kann? Sampai mati pon iols addinch akan terima.



Cuma fevret shade of pink yang iols suka berubah mengikut musim. Boleh gittew ikut musim? Heheks! Dulu iols suka sangats dengan flourescent pink. Ala... Yang mampu membutakan mata orang ittew. Lepas ittew iols minat pink sirap bandung pulak. Addinch cukop dengan pink sirap bandung iols berubah kepada peachy shades of pink. Sekarang iols suka kaler light pink pulak. Pendek kata semua kaler pink iols sukalah!




Yang ketiga


Haa! Yang nie iols berkongsi fakta dengan Boyz! Iols can sleep practically anytime and

anywhere. Tiap kali naik kereta, bas, MRT, LRT dan sebagainya confirm iols mesti nak

tidur....atau tertidur. Iols memang dah adapt habit nie semenjak kecik lagi. Maybe sebab dari
zaman kindy lagi iols dah terbiasa travel jauh ( due to the facts that iols dinch mahu pindah sekolah walaupon dah pindah rumah). Iols confirm akan tertidur secara automatiknya walaupon

perjalanan ittew mengambil masa kurang dari sepuluh minit.


By the way, iols memang terkenal dengan gelaran Raja Tidur dikalangan member-member iols. In fact iols pernah tidur berdiri masa buat persembahan band (Remember SETA incident guys?) Heheks! Masa ittew weols buat persembahan band sempena hari sukan dey'ols. Entah kenapa iols addinch tahan dengan cuaca yang teramatlah panasnya masa ittew. Pengetua dia pulak berucap macam dah nan ado esok pulak. Lamanya hazab occay menunggu! So iols pon terus pejam mata dan tidur sambil berdiri. Hiks! Belom pernah lagi iols jumpa orang yang boleh lawan iols dalam bab tidur nie. Entahlah ek? Mungkin iols nie ada penyakit "tidurbasiphilia" kott?



Yang keempat


Seperti yang most of uols dah tahu, Iols nie memang gila shopping. Uols campaklah iols ke ceruk

mana sekalipon, janji ada shopping mall confirm iols boleh hidup! Apatah lagi kalau ada kedai

baju dan beg confirm iols macam kids in a candy shop. Iols shopping dinch kira jenama. Dari

yang murah sampailah ke yang konon-konon mahal semua iols sebat. Tapi biasanya yang

murahlah sebab boleh dapat banyak kann? Lagi best kalau time sale. Lagi banyak penjimatan

hebat. Tapi kalau nan ado sale pon dinch kisah asalkan promoter ittew bermurah hati nak bagi

staff discount. Anyone wanna trade staff discounts with me? Iols boleh bagi Guess, Zara,

Giordano, Esprit & The Body Shop. Hiks! *Wink wink*



Yang kelima


Iols nie sucker for branded items. Rasanya habit nie iols terjangkit dari Sir Mugen. Semuanya

bermula bila Sir Mugen hadiahkan iols t-shirt Ralph Lauren (Ralph Lauren occay! Bukan Polo

Ralph Lauren atau Polo Sport yerr...) masa iols form 2. Bayangkan masa semua orang sebaya

iols baru nak berjinak-jinak dengan Adidas dan Nike iols dah pakai Ralph Lauren. Then masa

form 3 Daddykins belikan iols kasut kulit Salvatore Ferragamo. Ittew pon sebab Sir Mugen yang

suggest kat Daddykins. Masa form 5 pulak Sir Mugen hadiahkan iols belt Gianni Versace. Masa

ittew Gianni Versace dah arwah so kebanyakan barangan Versace dah ditukar kepada Donatella

Versace. So kiranya masa ittew sesiapa yang dapat beli Gianni Versace memanglah hebat

apatah lagi kalau dari butik dia. Belt ittew iols pakai pertama kalinya masa Majlis Perpisahan

Marching Band EC 2002. So sampailah hari nie iols memang gilakan barangan branded.

Dari GAP sampailah ke Louis Vuitton iols dah merasa. Tapi since iols nie kan dinch

berkemampuan so dapat merasa pakai sehelai dua pon jadilah. Janji dapat merasa kann?




Yang keenam


Iols nie suka sangat kumpul beg. Minat iols untuk kumpul beg bercambah semenjak tahun lepas. Almaklumlah semenjak dah ada pendapatan sendiri nie merasalah pakai beg yang branded sikit. Nie pon iols terpengaruh dengan Sir Mugen bila dia hadiahkan iols beg Kipling dua tahun lepas.Tapi masa ittew Kipling dinch sepopular sekarang uols! Then iols mula kumpul duit untuk beli designer bag. Hasil usaha keras dan titik peluh sendiri maka iols berjaya memiliki Louis Vuitton Manhattan GM.



Tapi iols dinch kisah sangats pasal brand as long as design dia cantik,

menarik dan da bomb memang confirm iols beli. To date iols dah ada lebih kurang 25 beg dari

pelbagai jenama. Dari yang murah macam Converse, Vincci ke sedehana harga Guess dan Kipling sampailah ke designer brand macam Aigner, Gucci & Louis Vuitton semua iols dah merasa pakai. Sekarang nie tengah kumpul duit untuk Chanel 2.55 Jumbo dengan Hermes Birkin 40 and 50. (Keep on dreaming for that Birkin)




Yang ketujuh (satu dunia dah tahu!!!)


Iols nie sebenarnya fashion victim. Kalau dinch percaya tanyalah semua kawan-kawan

yang rapat dengan iols confirm cakap iols nie fashion victim. Ada yang cakap iols nie fashion iols

nie accentric, up-to-date, fashionable tapi pada iols semua ittew membawa kepada maksud

yang sama iaitu fashion victim. Sajork dey'ols pilih perkataan yang agak velvet sebab nak jaga

hati iols kann? Hiks! Iols pantang nampak barang yang cantik confirm mesti beli. Apatah lagi

kalau design dia pelik-pelik. Lagi pelik lagilah iols suka. Walaupon dinch pakai tapi dapat tengok

tersangkut kat wardrobe iols pon kira occaylah kann? Almaklumlah cita-cita asal nak jadik

fashion designer addinch kesampaian, dapat jadik fashion victim pon kira occaylah. Hiks!





7 people to tag:


Hurm... Siapa pulak yang iols nak tag kali nie ek? Let see... Hurm... So iols nak tag:


Swarovski Crystal


Heall


Fieqar


Pinkgirl


Nad Otak Belacan


Shoppaholic Mama


Bob




Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!


Saturday, December 24, 2011

hagen troy tan - christmas song

Uiks!





Iols adalah sangats obses dengan Hagen sekarang nie




video

Thursday, April 28, 2011

Sneak Preview

Uiks! Hurm... Mana satu patut iols pilih ek untuk majlis kahwin adinda iols kat JB this week? Yang first design kerr yang second design?





Kalau addinch silap nie air tangan Jovian Mandagie






Yang nie pulak mestilah pereka favret iols, John Galliano for Christian Dior untuk Fall/Winter 2007.



Boleh majlis lagi 3 hari baru feeling-feeling nak pilih design? Memang berani mati kann? Tapi iols percaya designer iols nie bukan calang-calang designer. Dah berapa ramai bloggers yang menyarungkan designnya sebelum nie? So far iols dah tempah 2 pasang baju dengan dia & hasilnya memang memuaskan. So iols memang percaya dia boleh buat yang lagi baik.



P/S: Ampun Bro Burn...~ T_T


Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci~









Friday, April 1, 2011

girl's generation - Hoot

Uiks!


Iols sangats suka dengan single terbaru Girl's Generation - Hoot.


video

Thursday, March 31, 2011

Girls Generation - Hoot

Uiks! Iols rasa start daripada this week iols nak buat sedikit pembaharuan pada blog iols lah. Iols akan post any latest song yg menjadi fevret iols ataupon apa-apa lagu yg iols tgh addicted.

Kenapa iols pilih hari Jumaat? Mesti ramai yang mempertikaikan kann? Almaklumlah Jumaat kann hari yang mulia so lebih baik buat bicara ilmiah atau yg sewaktu dengannya. Iols sedar ilmu agama iols masih cetek. So daripada iols dicarut & dihentam kerana fakta yang salah adalah lebih baik iols serahkan pada yang pakar. Kalau uols rasa-rasa nak blog berunsur ilmiah di hari Jumaat yang mulia nie uols bolehlah ke blog Imah yerr.


Iols pilih hari Jumaat sebab Jumaat kann last day bekerja ( untuk yang addinch bekerja pada hari minggulah. Bila last dah berkerja dalam seminggu confirm semangat berjimba di hari minggu pon dah berkobar-kobar kann? Apa lagi... Dengarkan lagu agar produktiviti uols addinch terjejas sekaligus menaikkan semangat untuk berjimba di hari minggu. Nampak sangats alasan orang malas nak buat entry hari Jumaat kann? * Matilamak kena carut lepas nie *


So sebagai pembuka tirai, iols perkenalkan girls group fevret iols... Addinch lain & addinch bukan Girls Generation!!! Iols memang kipas-susah-mati Girls Generation nie. Dari first single sampailah the latest one, iols memang minat gila! Tambahan pulak ada Jessica, Sunny & Yoona yang super Kawaii!!!~


Girls Generation latest single ( waktu entry nie ditaip memanglah latest tapi masa uols semua baca alamatnya dah basilah gamaknya ), Hoot! memang super catchy. Seperti biasa jugak dance step diorang sangat-sangat kawaii~ Kalau dulu diorang famous dengan dance Genie, sekarang diorang famous dengan dance arrow & shoot untuk Hoot! Imej diorang pon dah bertukar ke arah retro ala-ala Austin Power & Bond Girls. Oh ya... Choi Siwon dari Super Junior jugak buat cameo dalam video klip Hoot occay! Super hotness! Harus merembes kann?








Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci~


Wednesday, March 30, 2011

Statement Sentap Of The Year

Uiks! The other day i was hanging around at Ikea with Yagami Raito & Bear. Since diorang masuk army nie bukan main susah lagi nak jumpa & ajak keluar dengan geng-geng Gio yang lain.


Since Yagami Raito joined NS nie bukan main mendadak badan dia turun. Tapi kalau sms ataupon chat bukan main cerita makan sehari sampai 5-6 kali. Siap ada nasi ayam, nasi beryani bagai. Eh? NS pon tau serve nasi beryani ek? Thumbs up diatas kehebatan diorang. LOL.


Kalau Yagami Raito berat badan susut secara mendadak, lain pulak dengan BFFnya iaitu iols. Addinch kiralah iols makan sehari sekali pon tetap addinch turun berat badan nie. Apatah lagi kalau iols melantak macam dia kann? Harus iols dah boleh ambil title Teedytalez.



Matilamak kalau dapat rampas title nie dari Teddytalez kann? *Pengsan*



Oh... Lebih sadisnya bila ada sekali when we hang out together with our ex-colleague ada pulak mulut puaka palis yang nan ado insurans melemparkan ayat yang boleh membuatkan beliau dibom oleh puak Serbia. Boleh tak dengan penuh konfidennya beliau berkata " Why everytime I see Yagami Raito he's getting skinnier? It's like all his fats has been sucked up by Kandryxx". Sangat celaka kann statement dia?


Terus middle finger yang iols hadiahkan



Tapi kann sebenarnya ada betulnya jugak apa yang budak ittew cakap. Kalau tengok Yagami Raito bukan makin kurus malah makin buff. Iols yang workout, diet siang malam pon makan hati.




Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci~