Sunday, May 31, 2009

Multicolore Special Event at Omotesandof








Kalaulah iols dapat trunk macam nie... Confirm every months iols akan pergi melancong. :P



Uiks! Adorable ain't it? Iols sangats makan hati occay bila dapat berita nie. Kenapalah Louis Vuitton addinch buat pameran yang serupa kat Malaysia or Singapore ek? Kalau tak merasa jugaklah iols nak peluk patung panda ittew puas-puas. Peluk Teddytalez addinch puas sebab dia addinch cukup comel. Oops!


For the benefit of those who have not seen these lovely images from the Multicolore Special Event held at Louis Vuitton's Omotesando boutique in Tokyo, Japan lately, Enjoy~


P/S: Speaking of special event, iols still waiting for my Christian Lacroix Exhibition at The National Museum of Singapore tix.


Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!




Friday, May 29, 2009

Wonder Girls - Nobody

Uiks! Ohh... In case kalau uols tertanya-tanya siapa WonderGirls, yang ittew iols addinch dapat jawab. Orang yang lebih sesuai untuk uols ask ialah Nadh. Iols bet that she knew better than me. Apa yang iols tahu group nie memang sangats kawaii~


Tapi iols selitkan jugaklah video kat bawah nie. Iols keep playing the same song again and again through my Baby Boo. Hope uols enjoy! Kimchi~



video
Cute Kimchi Girls!



Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!



Thursday, May 28, 2009

Singapore confirms first case of H1N1!

Uiks! Singapore confirms first case of H1N1! Sangats menakutkan occay! In fact lebih menakutkan daripada kes Mas Selamat Kastari. Tapi kann iols speku Jason yang spread virus ittew. Heheks! *Matilamak terlebih sudah! Bawak diri ke Jakarta dulu ya!* Almaklumlah... Dia kann... Oops! Iols addinch nak speku macam-macam. Untuk maklumat yang lebih lanjut uols boleh klik di sini.


Speaking of H1N1, iols terjumpa video nie kat blog Charleswanmushi. Masa iols jumpa lagu nie iols terus ketawa guling-guling occay! It's a cheeky song but at the same time Mr.Brown (yang nie bukan my beloved Mr.Brown ek. It happens that they got the same name. LOL!) berjaya menyelitkan info berguna dalam lagu ittew. Iols just hope that everyone understands the importance of the lyrics. Enjoy~



video

Video Mr.Brown



video

Video original Wonder Girls yang diubah liriknya



Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Ready Or Not... JaY Bee Here I Come!


Uiks! Great news! (Or maybe not so great for some of you but who cares ? As long pada iols great news cukuplah kann? Kann? ) I'll be back to Jay Bee this weekend. So secara addinch langsung ittew bermakna bahawa iols dapat celebrate my birthday with my family, my other half and my beloved friends in Jay Bee! Sangats gembira occay!


The second great news is Ash Mildner will be in Jay Bee as well. Adakah ittew bermakna iols akan sambut birthday dengan dia jugak? *Finger crossed* Maybe weols akan merayau sekitar Jay Bee bersama-sama or hit the local clubbing scene or maybe jugak iols hanya akan stay di rumah. Addinch confirm lagi.








Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Tuesday, May 26, 2009

Capek, Penat dan Exhausted

Uiks! OMG! 2 hari nie iols sibuk yang teramats occay! Daripada pagi sampailah ke tengah malam addinch berhenti bergerak. Kalau macam nielah gayanya, iols addinch perlu pergi gym lagi. Confirm kuruskann?


Semalam kena settlekan reservation hotel sebab last minit ada problem sikit. Sebetulnya nak stay kat tempat lain but since ada problem iols terpaksarelalah pilih Seri Pacific Hotel kann? Sebab iols cuma dapat dua choices samada kat KL Plaza ataupon kat PWTC.


BTW kalau uols nak stay kat hotel nie iols addinch sarankan ambil dengan breakfast. Rugi sundels! Bayangkan kalau uols kena bayar RM60 per head tapi setakat dapat makan nasi lemak, roti + butter & mee goreng sajork. Air pulak setakat coffee and tea sajork. Nan ado orange juice or anything yang fancy-fancy occay! Sangats sedih kann?


So settle semua errands iols terus fetch my other half kat Pudu and weols terus check in. Then weols sempat dinner kat Kenny Rogers Roasters kat The Mall. FYI segala perbelanjaan kat Kenny Rogers Roasters adalah ditanggung sepenuhnya oleh company tersebut. Occay. Iols tipu sikit. Weols cuma perlu bayar minuman sajork sebab makanan adalah free of charge. Nak tahu macamana iols boleh dapat? *Wink Wink*


Sebenarnya iols adalah 50 pelanggan bertuah yang dapat makan Kenny Rogers Roasters secara percuma selama setahun. Yes uols... setahun sundels! Sangats heaven kann? Sebabnya tahun nie adalah ulangtahun Kenny Rogers Roasters yang ke-50 tahun. So awal tahun nie around February dia ada lancarkan special menu just for a day. Kebetulan pulak iols pon tergatal nak try kann? So bila uols beli set untuk 2 orang uols akan dapat voucher makanan percuma for the whole year! Merasalah bila sangkak sajork pergi serang Kenny Rogers kann? Heheks! Makanlah uols Kenny Rogers Roasters sampai muntah.


Then sebab terlampau kepenatan jam 10pm iols dah siap landing atas katil occay. Tapi iols terlupa pulak yang hari nie iols dah janji nak keluar dengan Chicken Run. Kalau iols cancel alamatnya kenyang makan makian mak ayam nielah jawabnya kann? So iols pon gagahkan diri untuk keluar jugak. *Sigh* Lagipun Chicken Run dah beberapa kali ajak hang out together tapi iols asyik cancel sajork sebab terlampau sibuk. So kali nie sibuk addinch sibuk iols kena keluar jugak dengan dia.


Nasib baiklah iols dapat green light untuk keluar. Kebetulan ada seseorang yang jet lag (jet lag katanya!) so iols laju sajork menyusun langkah. Weols addinch ke mana-mana. Setakat melantak kat Kampung Baru then melepak kat fave place weols. Mana lagi kalau bukan pusat saham Chicken Run. Iols aktiviti bermain saham nie dah lama ditinggalkan. Oops! Matilamak statement. Larriiiiiiikkkkkkkkkk!!!!!!!


Banyak jugak yang weols bualkan epanjang pertemuan kali nie. Kadang-kadang iols pelik weols kalau jumpa cerita addinch pernah habis. Mersalah buat dokumentari kann? Oh BTW Chicken Run jangan speku iols lebih-lebih yerr... Status weols sama yerr sekarang.


Balik sampai rumah around jam 4am. Ittewpon sebab dah ada orang yang ngantuk. Iols balik rumah sajork terus mandi & terpacak kat depan my Baby Boo. Lepas iitew iols terus ambil kunci kereta & terus ke Seri Pacific. Sampai-sampai iols terus pergi kat cafe untuk melantak. Masa nie deria rasa iols memang dah kebas sebab yang terfikir cuma untuk tidur sajork. Sa lantakaulalabu nak sedap ker addinch sedap sebab iols memang addinch kisah. Ado iols kisah? Cakcakcakcakcakcakcak! Nan ado! Sebelum iols pengsan baik iols berundur diri dulu.


P/S : Word of the day : Pernah
P/S/S: A: Uols kenal kah dengan orang ittew?
B: Pernah
*Iols larii ke uganda dulu. 1,2,3! Laaarrrrrrrriiiiiiiiikkkkkkkkkkk!!!!!*


Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Monday, May 25, 2009

Passport Menipis + Recession = No More Singapore Trip :(

Uiks! Arrghhh!!!!!!!! Bila iols cek balik passport, baru iols perasan yang passport iols dah tinggal lagi less than 10 pages left. Maka hancur punahlah harapan iols nak maintain sampai expired date kann? Maunya expired date passport iols ialah pada 2011. Sekarang baru nak masuk pertengahan 2009. Ittew bermakna passport iols kena tahan lagi lebih kurang 2 tahun lagi. Haha. Ya right! Sangats kann?


Tahun 2009 nie, bulan nie paling banyak kali iols masuk Singapore. Rasanya adalah lebih kurang 4-6 kali kott? So iols dah cakap kat my other half that iols kena limitkan nak masuk Singapore after this sebab malas nak buat passport dalam masa yang terdekat. So kena belajar berjimat sikit. Haha. Sangats recession kann?





Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Sunday, May 24, 2009

Harajuku Lovers

Teddytalez...Trademark kaki kepak uols telah dicuri!



Uiks! Hari nie iols nak buat entry pasal perfume. Ala-ala reviewlah. Walaupon perfume nie dah lama keluar tapi apa iols peduli kann? Ado iols kisah? Cak cak cak cak cak cak cak! Nan ado! Janji iols suka so iols buatlah entry. Hiks!






Actually iols memang berhasrat nak buat entry pasal perfume nie since first time iols dapat sample dia kat dalam Teen Vogue last year. Tapi iols addinch buat entry sebab cuma ada 2 sample sedangkan the whole collection ada 5. So iols pon dengan penuh sabarnya menunggu untuk perfume nie launch kat Malaysia.



So fortunately perfume nie telah pon memasuki pasaran Malaysia since Januari tahun nie. Haa! Merasalah dah masuk setengah tahun baru nak buat review kann? Harus orang semua addich hairan? Tapi ado iols kisah? Cak cak cak cak cak cak cak! Nan ado!



So dengan penuh sukacitanya iols perkenalkan uols kepada...





Harajuku Lovers ♥♥

Fatal Attraction to Cuteness




harajuku lovers small[: Pictures, Images and Photos

Love.Angel.Music.Baby.G



Gwen Steffani sememangnya seorang wanita yang penuh dengan style. Dari zaman dia bersama dengan No Doubt hinggalah dia melancarkan carreer solonya iols tetap kagum dengan stylenya yang tersendiri ittew. So it makes sense that she has her own line. In fact dia antara selebriti dengan line yang paling top dan menonjol.



Uols ingat lagi tak dengan album solo Gwen yang pertama yang bertajuk LOVE ANGEL MUSIC BABY? Dalam album tersebut Gwen telah memperkenalkan identiti barunya sebagai gadis kawaii yang addinch kenal erti gentar dalam bereksperimen dengan fesyen. Dalam album tersebut jugalah Gwen memperkenalkan segerombolan askarnya yang diberi nama Love, Angel, Music dan Baby atau singkatannya L.A.M.B.





Maka selepas ittew seluruh dunia dah pon terjangkit dengan demam kawaii ala-ala jepun. Malah usaha Gwen untuk mencipta imej kawaii Jepun addinch sekadar berakhir di situ. Gwen mengembangkan lagi pengaruhnya dengan memperkenalkan perfume terbaru yang diberi nama Love, Angel, Music, Baby dan juga G.




Harajuku Lovers Pictures, Images and Photos

See? Iols told uols already Teddytalez. Kaki dia sama macam uols. Oops! Matilamak termelatah!



Jom kita berkenalan dengan Harajuku Lovers...♥♥




Love: Cute... utter romance...


This is soo the "datey" scent. Iols maksudkan kalau uols ada date dengan shuben uols perfume nie memang tersangatlah sesuainya. Dengan bau bunga-bungaan yang begitu girly dan menggoda. Brings a girly atmosphere to you that can lure. Confirm shuben uols mesti lemah iman bila bau nie. Tapi awas sebab bau nie tersangatlah woman so sesiapa yang betul-betul woman sajork yang sesuai pakai Love. Except untuk Genie In The Bottle. Confirm kalau dia pakai lepas nie naik pangkat terus! Heheks! Iols don't really Love it!! It has that flowery touch to it that makes your mind linger...









LiL Angel:
This one is very captivating! Menambat hati, kesuma dan jantung iols dengan harumannya yang sungguh manis. Very sweet candy smell... That one is for sure... Iols figured there is a pinch of pineapple scent in it also. But reminds of candy a little more... This scent to me brings somewhat girl power!! Ataupon kalau uols nak feeling-feeling kawaii and act cute. Kalau untuk kegunaan seharian sememangnya sesuai especially kalau uols nie jenis yang addinch reti duduk diam and aktif.








Music:
It came by surprise that this fragrance is more sweet and flowery than the rest since I depicted Music as the touch, strict one!! It reminds me of "Love" but in a much bolder way!! So uols janganlah feeling-feeling Music nie bau bunga-bungaan yang agak girly sebab kalau yang ittew uols kena ambil Love. I guess "Music" for me would be on a day where I feel most Independant!! Feeling-feeling Miss Indipendentlah kann? Oops!





Baby: Girlie and Sweet

You can guess...

Yang nie iols kurang berminat sikit sebab bau Baby sebijik macam... well... BabyPowder. Ala... Lebih kurang bau bedak Johnson & Johnson or bedak yang ada puff besar masa kecik-kecik bonda tercinta dok puk-puk kat punggung comel weols masa lepas mandi. But iols have to admit that Baby is the cutest scent ever...Just not my style. Actually bau dia not so much baby-powder but a revolutionized version of it!! It just smells fresh and clean. Did iols mention subtle as well?




G: for Gwen...

Well... This is my fave scents among the five! Bukanlah sebab iols feeling-feeling verangan nak jadik Gwen Stefani tapi sebab bau dia. You can SMELL THE tropics in it.. And I am from the tropics so this one hits close to heart!! Atau dengan kata yang lebih mudah uols akan bau kelapa yang cukup sweet dalam botol nie. Which reminds me of my fave J.Lo Glow. The 'G' line is suppose to be the head of the bunch... I would so wear this on sunny days!! =)




So kalau uols berminat nak try perfume nie bolehlah pergi kat mana-mana kaunter perfume untuk try. Pening nak pilih yang mana? Kalau uols jenis yang sopan santun jalan pon terkepot-kepot terkedek-kedek nak cover ayu, uols ambillah Love. Kalau yang sentiasa aktif feeling-feeling Sporty Spice, addinch suka bau yang kuat, nan ado pakai mekap or mekap lite-lite suki sajork maka iols sarankan Baby.



Kalau uols nie beach bunny macam Ash Mildner maka iols suggestkan uols ambil G. Sebab bau dia very the tropikal. Kalau yang feeling-feeling cute macam Gummy Bears uols bolehlah ambil Lil' Angel. Tapi kann susah-susah uols beli sajork lima-lima. Addinch perlu pening kepala. Kalau takut addinch habis uols bagi sajork kat iols. Birthday iols pon dah dekat nie. *Hint Hint*
Hiks!


Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Friday, May 22, 2009

12 Days Of My Birthday

Now, sing this to the tune of ‘12 days of Christmas’!




On the first day of my birthday My true love gave me to me, an i-Phone 3G






On the second day of my birthday my true love gave to me, 2 Dior Cristal Shine






On the third day of my birthday my true love gave to me, 3 Zara Tweed Jackets






On the fourth day of my birthday my true love gave to me, 4 Soleil Tan De Chanel 4 Facettes Bronzing Powders









On the fifth day of my birthday my true love gave to me, 5 Harajuku Lovers Perfumes






On the sixth day of my birthday my true love gave to me, 6 Dr. Martens Boots









On the seventh day of my birthday my true love gave to me, 7 Les Tissages De Chanel Blush Duo Tweed Effect In Tweed Coral









On the eigth day of my birthday my true love gave to me, 8 tickets to Christian Lacroix Exhibition at The National Museum of Singapore.










On the ninth day of my birthday my true love gave to me, 9 Marc Jacobs Splash









On the tenth day of my birthday my true love gave to me, 10 Sessions Of Vitamin C Treatments




On the eleventh day of my birthday my true love gave to me, 11 Jabs of Collagen Injections






On the twelveth day of my birthday my true love gave to me, 12-months subscription of Style Singapore








Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Thursday, May 21, 2009

Sumpahan Malin Kundang

Uiks! Tragedi Mr. Brown addinch berakhir di sittew sajork. Kalau ikutkan rasa marah, silap haribulan iols boleh transform jadik The Incredible Hulk.











Eh! Tersalah pulak.



Haa! Yang nie baru betul!


Dahlah intention iols baik nak tolong orang yang berada dalam kesusahan. Tapi hakikatnya iols pulak yang dilanda kesusahan. Actually kalau ikutkan hati masa kereta ittew berlalu pergi iols nak sajork jerit segala maki hamun yang terlintas di dalam kepala otak iols nie.


Tapi kann, ustaz iols pernah cakap kalau sesuatu bala datang menimpa kita jangan cepat melatah. Semua ittew dugaan daripada Allah S.W.T. So kalau sesuatu bala menimpa, jangan maki hamun. Semua ittew addinch baik. Lagipon semua ittew addinch membawa apa-apa erti. Daripada maki hamun baik kita mengucapkan syukur pada yang Esa.


Uols pernah dengar tak Orang Yang Teraniaya Doanya Akan Diangkat Ke Langit Dan Dimakbulkan?


So ustaz iols cakap daripada kita menyumpah seranah dan memaki hamun adalah lebih baik kita berdoa. Mudah-mudahan doa kita akan diangkat ke langit dan dimakbulkan.


Iols orang yang teraniaya kann sekarang? So daripada iols maki hamun dia baik iols berdoa kann?

"Ya Allah Ya Tuhanku. Sesungguhnya hambamu ini telah dianiaya. Kau permudahkanlah jalan hidupku ini supaya dapat menerima segalanya seadanya. Kau sumpahlah manusia yang keji itu supaya menjadi handphone Vertu untukku."

Uols pernah tengok cerita lama-lama tak? Ala... Stok-stok skrin hitam putih. Kann biasanya ada babak sumpahan kann? Maka iols sumpah orang keji ittew supaya jadi handphone Vertu. Apa kelas sumpah jadi batu. Addinch praktikal langsung. *Oops! Matilamak statement kann? Larikkk!!!!!!!!!*

Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Wednesday, May 20, 2009

Segalanya Terbongkar

Uiks! Uols masih ingat lagi dengan entry Mr. Brown iols kann? Iols decided untuk menjelaskan keadaan sebenar yang terjadi pada entry kali nie.


Occay. Sebelum iols bercerita dengan lebih lanjut, biar iols perkenalkan uols dengan my (ex) beloved Mr. Brown. Rasanya some of uols dah pon kenal dengan Mr. Brown sebab iols dah pernah siarkan entry pasal Mr. Brown kat sini.


Haa! Kepada sesiapa yang speku bukan-bukan sebelum nie maka secara officiallynya uols dah tahu yang Mr. Brown adalah handphone K770i iols.


Sebenarnya Mr. Brown iols telahpon diragut / diculik / dirompak / bertukar tangan dengan seseorang yang iols addinch kenal.


Ceritanya begini...



Tersebutlah kisah seorang jejaka kacak yang dikenali sebagai Kandryxx. *Oops! Matilamak termelatah! Larikkkkkkk!!!!!!!!!!!!!*


Occay. Kisahnya bermula ketika iols baru balik dari Bangsar Village. Seperti biasa iols lebih selesa berjalan kaki dari Bangsar Village ke stesen Putra Bangsar. Disebabkan waktu ittew malam hari maka iols addinch ada sebarang masalah sebab cuaca yang addinch begitu panas sehinggakan boleh membuatkan iols melengas.


Sampai sajork di hadapan Dataran Maybank, iols perasan ada sebuah kereta yang agak buruk berhenti di sebelah iols. Iols terus mempercepatkan langkah supaya addinch terjadi sebarang perkara yang addinch diingini berlaku. Kereta tersebut terus mengekori iols dan membunyikan hon.


Iols addinch layan. Iols terus mempercepatkan langkah. Kereta tersebut terus hon. Motif? Uols ingat uols sajork yang ada hon?


Iols terus berpaling seraya berkata " Motif hon-hon iols? Iols addinch layan kalau setakat kereta ittew occay! Iols hanya akan berhenti untuk Bentley" * Oops! Matilamak pilih darjat kann?* Heheks! Sebenarnya yang ittew iols tokok tambah sendiri. Keji sangats kann? Hiks!


Then iols terus pergi kat kereta ittew. Tapi iols addinchlah pergi dekat-dekat sangats kann? Iols sekadar nak tahu apa yang orang ittew nak kann? Pemandunya seorang lelaki India/Singh/Arab (Sorry iols memang susah nak bezakan manusia berhidung bengkok dan berkulit cerah. Sedangkan Freezi dE Greb pon ada orang speku dia bangla. Addinch gittew Teddytalez? Oops! Matilamak termelatah! Lariiiikkkkkkkkkkk!!!!!!!) berusia dalam lingkungan 30an. Penampilan agak presentable dengan pakaian agak kemas. Oh... BTW dia pakai baju ala-ala Yassin Salsabilla yang berkolar mandarin / Raihan. Berambut pendek dan kemas.


So dari segi penampilan memang addinch nampak macam orang jahatlah kann? So iols addinchlah takut sangats. Tapi dunia sekarang nie bukan boleh percaya sangats kann? Yang dari luarannya baik addinch semestinya dalaman pon baik. Kalau zahirnya seorang wanita adakah ittew bermakna dalamannya wanita jugak? Oops! Matilamak terkeluar tajuk. Iols larik dulu na....


Sebenarnya mamat ittew nak bertanya jalan (Iyolah tue kann?) Dia tanya iols macamana nak ke Ampang Jaya. Iols cakaplah yang iols addinch tahu. Tapi iols cakap dia boleh lalu sekian-sekian jalan. Cuma kalau the exact way iols addinch dapatlah nak tolong kann? Dia cakap yang kononnya dia ittew telah tersesat jalan. Kononnya yang dia bukan local/ dari sittew. Iols cakap sajork yang dia boleh ikut jalan yang iols cakap tadi. Susah-susah kat depan ada Stesen PUTRA Bangsar. Bukankah ramai orang yang dia boleh tanya?


Then tiba-tiba dia boleh tanya soalan maut uols! "Is it possible if you come with me? Just get into the car," Eh? Motif sangats kann? Iols jawablah bukannnya iols addinch nak tolong dia tapi iols pon addinch tahu the exact way to Ampang Jaya. Haa! Kali nie jawapan dia lagi maut uols! " It's occay. You just sit inside this car. At least I won't be too scared to get lost again"


Dey pundek! (maaf bahasa yang agak keterlaluan) Which part of I-don't-know that you didn't get? Gila psycho seyy... Motifnya iols nak naik kereta orang yang iols addinch kenal? Kalau uols ittew cando lainlah jugak. Addinch gittew Ash? Oops! Then iols nak duduk dalam kereta ittew jadi apa? Pak-tugu-negara kah? Dengan addinch tahu jalan. Duh.


So dari sittew iols dah tahu yang mamat nie ada udang di sebalik mee kari. Lepas ittew dia bukak cerita lagi untuk meraih simpati iols. Dia cakaplah yang dia bukan dari KL. tapi bile dia masuk sajork Highway KL dia terus tersesat sampai ke Petaling Jaya then ke Subang then ke Shah Alam then ke Bandar Utama teruslah tembus ke Bangsar. Amboiii... Bukan main jauh lagi uols berpusing kann? Uols masuk Amazing Racekah? Ikutkan hati nak sajork iols smash dia balik. Ado iols kisah? Cak cak cak cak cak cak cak. Oops!


Lepas ittew iols cakap lagi buat kali ke berapanya yang bukan-iols-addinch-nak-tolong-tapi-iols-addich-tahu-jalan. Then dia ask "You're not local are you?" Sebab malas nak layan iols jawablah "yes". Matila verangan foreigner kejap kann? Heheks!


Then dia buat cerita kedua pulak yang kononnya bateri phone dia da kong so dia addinch dapat contact kawan dia. Dia muka konon-konon kesian dia mintak iols pinjamkan handphone iols kepada dia so that he can sms his friend. Duh! Even budak tadika pon tahu occay yang nie taktik orang nak pow ( or is pau or paw? Whatevs! Janji uols faham sudahlah ek?)


So instead of bagi my beloved Mr. Brown kat dia, iols mintak no hp kawan dia so tat i can call bagi pihak dia. Then dia bagi iols satu name card. Dia suruh call nombor kat dalam name card ittew.

1st trial - Off phone
2nd trial- Off phone

"Can't reach" iols bagitahu dia. "Can you please try the other number?" Dia bagi nombor kat bawah nombor tadi. Masih name card yang sama.

1st trial - Off phone
2nd trial - Talian sibuk
3rd trial - Talian sibuk


"Still the same". Masa nie iols dah sedikit hilang sabar. Then dia paksa iols call back. Hamboi hamboi hamboi... Sesuka uols sajork nak arah-arahkan iols kann? Iols call lagi... Haa! Kali nie dapat.

Iols terus bagi Mr.Brown kat mamat ittew. *Kesilapan besar* Actually time nie iols dah addinch fikir pasal dia nak curi my phone lagi. Iols fikir takut-takut kalau dia ada ilmu pukau. Hai... Kalau iols kena pukau alamatlah habislah semua. Kebetulan pulak iols baru keluarkan duit nak bayar kereta & sewa rumah. Kalau semua kena ambil alamatnya makan asaplah iols kann?

So iols ambil inisiatif supaya addinch pandang mata mamat ittew. Iols dengar kalau ilmu pukau nie uols kena pandang mata dia baru berjaya kann? So iols avoid eye contact with him.

"Hi, I'm lost right now. Can you please fetch me at...Where is this place again?," dia ask iols. Dengan nada addinch kuasa iols jawab, "Bangsar Village. Bangsar's area".

"Can fetch me at Bangsar Villange? I got lost. BTW this is not my number. I borrowed other people's phone. Can you call me back A.S.A.P?," Haa! Ayat nielah yang membuatkan iols terpedaya. Sebab dia suruh orang ittew call balik. Kalau betul dia nak curi phone iols mesti dia dah terus lari kann?

BTW iols pon dah pasang strategi. Kalau dia berani melarikan diri iols akan baling kasut iols kat cermin belakang dia. Biar pecah baru puas hati kann? Tiba-tiba baru iols perasan yang kat sit belakan dia bertaburan serpihan kaca. Nampak gayanya macam kereta nie dah dipecah. Iols cuba cari cermin mana yang pecah. Kecewa. Sebab keadaan malam dan gelap maka iols addinch nampak sangats.

Soalannya: Kalau kereta uols dipecah, adakh uols akan biarkan? Mesti uols akan bersihkan kann? So iols buat conclusion bahawa kereta yang dipandu ittew mesti kereta curi.

Tiba-tiba mamat ittew ajak iols masuk kat dalam kereta. Iols refused. Dalam masa yang sama iols mencari alasan untuk mintak balik Mr.Brown dari tangan dia. Then dia kata dia nak tunggu kawan dia call balik. Dia jemput iols naik kereta dia & tunggu kat dalam kereta. Haha... Sangats bersungguh-sungguh kann dia nak ajak iols naik kereta dia? Motif sangats!

bIla iols berkesar jugak nak tunggu kat luar dia bagi suggestion."Why don't we go to that bus stop?" Untuk maklumat uols, mamat psycho nie park kat tengah jalan occay! So agak menyushakan keadaan lalu lintas. So iols pon setujulah untuk ke bus stop yang kira-kira 100 meter di hadapan.

Iols berjalan kaki ke bus stop. Mamat psycho memandu kereta ke bus stop. Tiba-tiba sajork kereta ittew meluncur laju meneruskan perjalanan.(Read: addinch singgah ke bus stop langsung!) Iols terkesima.

Actually kereta ittew addinch laju langsung. So iols membongkok untuk mebuka kasut iols. Tangan dah bersedia untuk buka. Tiba-tiba iols teringat sesuat...


Kasut yang iols pakai hari ittew kasut baru sundels!


Addinch sampai 3 hari iols beli. So difikir-fikir balik baik iols kehilangan Mr.Brown sajork dari kehilangan Mr.Brown dan jugak kasut baru iols. Memanglah kalau iols baling kasut mungkin boleh pecahkan cermin. Tapi adakah orang ittew akan berhenti?


Maka iols hanya melihat kereta ittew berlalu pergi. Iols redha...


Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Friday, May 15, 2009

Present For Mummykins

Uiks! Iols terlupa pulak nak selitkan entry nie. Nie sepatutnya iols publish selepas entry Mother's Day. Tapi uols pon tahu kann tahap kemalasan iols macamana kann? Entry Mother's Day pon iols terpaksa skip. So walaupon dah agak kelewatan iols gigihkan jugak diri nie untuk buat entry nie. Janji ada entry yerr tak? Daripada iols biarkan blog nie bersawang lagi teruk. Hiks!


Since iols berada di Singapore sehari sebelum Mother's Day maka iols decided untuk belikan present untuk Mummykins kat Singapore sajork. Actually iols pon nan ado idea nak belikan Mummykins hadiah apa so tengok sajorklah apa-apa yang sesuai.


Secara kebetulan you-know-who pon ada sekali dengan iols dan dia pon nak belikan present untuk bondanya so iols pon join sekakilah. Maka weols pon pusinglah dari Jurong East ke IMM. Namun semuanya hampa. Then iols ajak pergi Causeway Point malangnya result pon tetap maintain. (read: menghampakan) *Sigh*


Then entah macamana you-know-who boleh pulak suggestkan iols untuk belikan Mummykins perfume. Dia awal-awal lagi dah dapat barang sebab dia memang dah setkan dalam kepala nak beli apa. Iols pulak? Sebenarnya dengan penuh rasa malu dan tersipu-sipu iols nak buat pengakuan ikhlas. Sebenarnya iols addinch ingat langsung pasal Mother's Day. Boleh gittew? Merasalah jadik Malin Kundang kann? Tapi iols nak Malin Pink boleh? Oops!


Actually perfume favourite Mummykins memang susah nak carik. Sebabnya Sir Mugen pernah belikan Mummykins Guerlain. Iols addinch ingat nama perfume ittew tapi iols ingat botol dia warna hijau. Perfume ittew pulak Limited Edition. So Mummykins punyalah sayang jarang-jarang sajork dia akan gunakan perfume ittew. Biasanya kalau ada special function sajork baru Mummykins akan pakai.





Nak dijadikan cerita masa Mummykins nak naik kapal terbang, dia terlupa nak letak perfume ittew kat dalam luggage.Boleh pulak dia letak kat dalam handbag kann? So merasalah kena rampas kann dengan pegawai imegresen kann? Terus makan hati. Start dari hari ittew dia selalu cari perfume yang sama tapi nan ado.


Iols pernah cerita kisah nie kat you-know-who. So suddenly dia bukak balik cerita ittew. Dan dia jugaklah yang suggestkan supaya iols belikan Mummykins perfume nie.


Presenting...






Iols heart the gold colour box




Since you-know-who suggestkan iols beli 5th Avenue from Elizabeth Arden so iols ikut sajorklah. Frankly speaking iols memang sucks dalam bab memilih perfume yang pangkat mak-mak nie. (Read: strong scents) Campaklah Chanel No.5, Poison Dior, mahupon Tresor Lancome, confirm jawapan iols semuanya sama. Addinch sedap.


Tapi 5th Avenue nie baunya agak lembut sebab macam bau bedak. Senang cerita bau yang elegant lah. Tapi kalau ikut taste iols jangan haraplah iols nak suka kann? It's too lady-like even for Mummykins.



Tapi alhamdulillah Mummykins memang suka dengan perfume kali nie. Dia cakap nielah perfume yang dia cari. Rupa-rupanya zaman muda-muda waktu bercinta Daddykins pernah hadiahkan dia perfume nie. So ala-ala mengimbas kenangan silam. Boleh?


BTW thanks a lot to you-know-who for help me choose the perfect gift for Mummykins! I really owe you this time. Thanks again!




Tadaa! Dah bukak!





Dapat full size berserta miniature







Dapat Body Lotion sekali






Yang nie pulak ala-ala Shower Gel



Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!

Friday, May 1, 2009

Kenapa ek?

Uiks!


Kenapa ek blog nie macam dah lama sangats terbiar?


Kenapa ek macam nan ado entry-entry baru dalam blog nie?


Kenapa ek setiap kali iols duduk dekat depan my lappie nak update blog mesti kena writers block?


Kenapa ek setiap kali iols buat entry baru mesti iols addinch publish dan iols biarkan sajork kat dalam draft? ( Baru perasan banyak gila entry kat dalam draft. Ada lebih dari 100 entry. Kandryxx kamu gilakah simpan entry banyak-banyak?)


Kenapa ek setiap kali iols nak update blog mesti addinch jadi sebab iols mesti tersadai kat laman web lain yang lebih coolness ( Eh? Blog pon tersanagatlah cool occay!)


Kenapa ek iols addinch boleh jadi penulis blog yang tegar seperti Kak Red, Shopper Mama ataupon Nadh Si Otak Belacan?



Kenapa ek?



Occaylah. Iols berangkat setia dulu. Chow Arrivederci!